Οδηγός περιποίησης μαλλιών


 

Παρόλο που αυτές οι αλλαγές είναι παροδικές και όλα επανέρχονται στη φυσιολογική τους κατάσταση λίγο μετά τη γέννα, έρχονται σε μία περίοδο της ζωής της γυναίκας, που είναι πολύ ευάλωτη και ευαίσθητη, κατά την οποία θέλει να αισθάνεται και να δείχνει όμορφη.

Εάν αναρωτιέστε κι εσείς τι είναι φυσιολογικό και τι όχι, διαβάστε τις παρακάτω απαντήσεις:

 

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ;

Τυχόν αλλαγές στην ισορροπία των οιστρογόνων, όπως εκείνες που επιφέρουν τα αντισυλληπτικά χάπια, μια αποβολή ή μία άμβλωση, μπορούν να επηρεάσουν τα μαλλιά μίας γυναίκας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όταν η γυναίκα δεν είναι έγκυος, τα μαλλιά της μακραίνουν με έναν σταθερό ρυθμό.


ΧΟΝΤΡΕΣ ΤΡΙΧΕΣ
. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων επιταχύνουν την ανάπτυξη της τρίχας, αλλά και τις δυναμώνουν και δεν πέφτουν. Για αυτό, ορισμένες μέλλουσες μητέρες βλέπουν πιο… πλούσια την κώμη τους, με πιο χοντρές τρίχες, ενώ τα ευκολοχτένιστα –μέχρι πρότινος- μαλλιά τους, τώρα δεν τιθασεύονται με τίποτα.


ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΡΑ.
Ανάλογα με το DNA σας, στους εννέα μήνες, οι αδένες που παράγουν έλαια είτε επιταχύνουν είτε επιβραδύνουν την παραγωγή τους και έτσι τα ίσια μαλλιά μπορεί να γίνουν κατσαρά ή τα ξηρά να γίνουν λιπαρά.

Μπορείτε να ρωτήσετε τον κομμωτή σας ή να κάνετε μία έρευνα στην αγορά μπορεί να σας λύσει το παροδικό πρόβλημα.


ΒΑΦΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
. Υπάρχει μία διαμάχη για το εάν πρέπει οι εγκυμονούσες να βάφουν τα μαλλιά τους. Οι περισσότεροι γιατροί ζητούν από τις μέλλουσες μητέρες να μην κάνουν τίποτα από τα δύο, όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν χημικά προϊόντα, ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης.
Υπάρχουν φυτικής βάσης βαφές, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Καθαρή χέννα, η οποία έρχεται σε μια ποικιλία χρωμάτων, είναι ένα κλασικό παράδειγμα, αλλά να είστε προσεκτικοί. Πολλά προϊόντα, που οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι είναι "φυσικά" μπορεί να περιέχουν τα ίδια χημικά, για αυτό πρέπει να ελέγξετε έξω όλα τα συστατικά πριν από τη χρήση.


ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ.
Συχνά παρατηρείται, μετά τη γέννηση, η νέα μητέρα να χάνει ολόκληρες τούφες από τα μαλλιά της. ΗΡΕΜΑ. Είναι φυσιολογικό. Ρωτήστε τον γιατρό σας, κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις και εξακριβώστε, εάν έχετε σε αφθονία τις ορμόνες και τις βιταμίνες, που πρέπει. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορείτε να λάβετε κάποιο σκεύασμα.


Να θυμάστε ότι όλα τα συμπτώματα αυτά είναι παρωδικά!